Utunk a fenntarthatóság felé

A környezettudatosság egyre fontosabb téma társadalmunkban. Bolygónk jólétét szem előtt tartva, mi is egyre több lépést teszünk a fenntarthatóság felé, a Pickwick márkánkon keresztül is.

 

A tisztességes termesztésért

Honnan érkezik a Pickwick tea?

 

Rainforest Alliance (RA)

A tisztességes kereskedelem rendkívül fontos számunkra, ezért tealeveleinket a Rainforest Alliance által tanúsított teaültetvényekről szerezzük be. Így biztosak lehetünk abban, hogy a Pickwick teák megvásárlásakor a teaültetvények gazdáit támogatjuk. Büszkeséggel tölt el minket, hogy 2023-ban a Pickwick herba teák, idei évtől pedig a Pickwick összes teája RA (Rainforest Alliance) tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

rainforest-alliance--thea-leafs.png
ethical-tea-partnership_thea-leafs_2.png

 

Ethical Tea Partnership

Célunk, hogy a Pickwick márkával pozitív változást indítsunk el a tea kategóriában. Ezért több más szervezettel együttműködve megalkottuk az Etikus Tea Partnerséget (Ethical Tea Partnership), amely védi a teatermelőket és javítja életkörülményeiket. Ruandában például vezetői képzést kapnak a teatermesztők, melynek során gazdasági ismereteket (például a beruházások fontosságáról) szereznek és a nemek közötti egyenjogúság is egyre inkább megvalósul.

verpakken-cirkel.png

 

Kevesebb hulladék, több újrahasznosítás

 

Hasznosítsd újra!

Teafiltereinket évek óta papírborítékokba csomagoljuk, ezeket a borítékokat pedig kartondobozokba tesszük, amelyeket fóliával zárunk le. 2024 mérföldkő a Pickwick életében, hiszen elhagyjuk a külső fóliázást. A tökéletes zárást, a tea minőségének, aromájának a megőrzését az új kialakítású kartondoboz biztosítja a jövőben. A már nem használt csomagolóanyagot a papírhulladék gyűjtőbe dobhatod, mely készen áll az újrahasznosításra.

recycling_icon.jpg